Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Σύσκεψη για τις συγκοινωνίες: Στην τελική ευθεία το μετρό (VIDEO & ΦΩΤΟ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

01/07/20244:18 μμ

Σύσκεψη για τις συγκοινωνίες: Στην τελική ευθεία το μετρό (VIDEO & ΦΩΤΟ)

Τέλη Νοεμβρίου θα είναι ολοκληρωμένος ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης

Σύσκεψη για τις συγκοινωνίες: Στην τελική ευθεία το μετρό (VIDEO & ΦΩΤΟ)

 

 

Το μετρό θα παραδοθεί προς χρήση στο επιβατικό κοινό τον Νοέμβριο και τον ίδιο μήνα θα παρουσιαστεί και ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου που παραβρέθηκε στη σύσκεψη όλων των αρμοδίων φορέων για τις συγκοινωνίες στην πόλη.

 

«Αυτό που θελουμε να πούμε στον πολίτη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής είναι ότι ανοίγειμια νέα εποχή μπροστά μας. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά ώστε μόλις έρθει ο κόσμος και δει τι έχει φτιαχτεί θα εκπλαγεί πολύ ευχάριστα» τόνισε ο νέος υφυπουργός Μεταφορών υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιοι φορείς «έχουμε βρει τον βηματισμό μας».

Ο κ. Οικονόμου σχεδιάζει να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη δύο φορές τον μήνα για να παρακολουθεί από κοντά το έργο της πορείας του νέου συγκοινωνιακού χάρτη.

Αφετηρία για την νέα εικόνα του συγκοινωνιακού χάρτη της Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε τη σημερινή σύσκεψη ο Νίκος Ταχιάος υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομώων.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το μετρό έρχεται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Δουλεύουμε ακριβώς πάνω σε αυτήν την κατεύθυνση και δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Χρειάζεται ο συντονισμός πάρα πολλών παραγόντων για να μπορέσει αυτή η αλλαγή στον συγκοινωνιακό χάρτη να είναι ορατή στους πολίτες και να είναι αυτή που οφείλουμε στους πολίτες» τόνισε κ. Ταχιάος υπογραμμίζοντας ότι στο τέλος Νοεμβρίου θα αλλάξει η εικόνα της πόλης.

Ο υφυπουργός Υποδομων αναφέρθηκε στην πορεία των εργασιών για τον τερματικό σταθμό της Νέας Ελβετίας που σε συνδυασμό και με τον τερματικό σταθμό του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης «ώστε να μπορέσει να απελευθερωθεί το κέντρο και όλες οι περιοχές από τις οποίες διέρχεται το μετρό από λεωφορεία των οποίων η χρήση δε θα είναι πλέον αναγκαία».

Ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι «σε λίγους μήνες θα παραδώσουμε στην πόλη δημόσιες συγκοινωνίες οι οποίες θα είναι ευρωπαϊκού επιπέδου.»

Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη βιώνει συνθήκες κυκλοφοριακού εμφράγματος εξαιτίας των έργων που είναι σε εξέλιξη αλλά και του έργου του μετρό που είχε στοιχειώσει την πόλη τα προηγούμενα χρόνια.

«Αυτό λοιπόν που είναι και η εντολή του πρωθυπουργού είναι να ανεβάσουμε πιο ψηλά τη Μακεδονία και τη Θράκη παραδίδοντας ένα εμβληματικό έργο, το μετρό στην κοινή χρήση, κόβοντας το πρώτο εισιτήριο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η σημερινή σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς είναι μια σύσκεψη για τα ζητήματα των συγκοινωνιακών συνθηκών με άλλα λόγια για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Η Μακεδονία και η Θράκη η οποία έχει στερηθεί πολλά στο παρελθόν είναι στην απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί σήμερα δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε διαπιστώσεις αλλά είμαστε εδώ για να βάλουμε τα θεμέλια για το πως θα παραδώσουμε πιο ανθρώπινες συνθήκες με έργα υποδομής ξεκινώντας από το μετρό, πιο ανθρώπινες συνθήκες γενικότερα για να μπορεί η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, η πρωτεύουσα του βορειοελλαδικού χώρου να ζήσει από εδώ και εμπρός έτσι όπως το δικαιούται και έτσι όπως το αξίζει» δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας.

 

 

 

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1994 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, σε ραδιόφωνα, περιοδικά, ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1.7.20249:30 μμ

    Δημιουργίες υψηλής ραπτικής με υλικά που παρήγαγαν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας παρουσιάζονται αύριο στο ξενοδοχείο Porto Palace, σε μια φουτουριστική επίδειξη μόδας.     Την πρωτοποριακή σε παγκόσμιο επίπεδο συλλογή υπογράφει ο σχεδιαστής Βασίλειος Κωστέτσος, έχοντας χρησιμοποιήσει υλικά των

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1.7.20246:30 μμ

  Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η Ηλεκτρονική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης, που θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και αποτέλεσε μια από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργού Προστασίας του

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1.7.20244:45 μμ

  Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους για θανατηφόρα έκθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συναυτουργία τους δύο νεαρούς 26 και 27 ετών για τον θάνατο του Κύπριου φιλάθλου του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου.   Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε φυλάκιση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1.7.20244:25 μμ

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει εμπόρους και καταναλωτές ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 ν. 4177/2013, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2024, θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο, 31 Αυγούστου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1.7.20244:01 μμ

  Με τρένο έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου, από την Αθήνα συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη.       «Ήρθαμε

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1.7.20243:50 μμ

  Ένας 15χρονος έπεσε σε φρεάτιο και για τον απεγκλωβισμό του συνέδραμε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.     Το περιστατικό συνέβη νωρίτερα το απόγευμα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης (στη συμβολή των οδών Αντ. Τρίτση και 25ης Μαρτίου), ενώ ο 15χρονος παραλήφθηκε από

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή