Αρχική / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / Πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας: Ναι μεν, αλλά… (VIDEO & ΦΩΤΟ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

02/07/202412:18 μμ

Πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας: Ναι μεν, αλλά… (VIDEO & ΦΩΤΟ)

Ομοφωνία επικρατεί μόνον στις επιφυλάξεις για τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου και της λειτουργικότητας του όταν αυτό παραδοθεί.

Πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας: Ναι μεν, αλλά… (VIDEO & ΦΩΤΟ)

 

 

Με σκεπτικισμό βλέπουν οι άνθρωποι των μαγαζιών την επέκταση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας μέχρι την Λεωφόρο Νίκης.

 

Οι περισσότεροι πιστεύουν σε μια μακροπρόθεσμη οικονομική ωφέλεια για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στο τετράγωνο κάτω από την οδό Τσιμισκή, αλλά υπάρχουν και οι φωνές που θυμούνται το «λουκέτο» κάποιων μαγαζιών μετά την πεζοδρόμηση του δρόμου από την Ερμού έως την Τσιμισκή.

Ειδικότερα, τον προβληματισμό για την εξυπηρέτηση των πελατών εκφράζει εργαζόμενη σε κατάστημα ένδυσης, καθώς η πεζοδρόμηση θα δυσκολέψει την πρόσβαση με αυτοκίνητο στο κατάστημα.

Αντίθετη γνώμη εκφράζει εργαζόμενη ενός άλλου καταστήματος με ρούχα που τάσσεται υπέρ της πεζοδρόμησης καθώς στο σημείο τα διπλοπαρκαρισμένα σε συνδυασμό με τις φορτοεκφορτώσεις αλλά και την πιάτσα των ταξί που φτάνει συχνά μέχρι εκεί, δυσκολεύουν την πρόσβαση στα καταστήματα ενώ τίθεται και το θέμα της αισθητικής του σημείου.

Το ζήτημα της παροχέτευσης όλων των αυτοκινήτων που κινούνται στην Τσιμισκή και θέλουν να κατεβούν προς την παραλιακή λεωφόρο και αυτό θα μπορεί να γίνει μόνον από την στενή οδό Κομνηνών είναι ένα ακόμη «αγκάθι» στο ήδη διογκωμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα. 

Η τροφοδοσία των μαγαζιών προβληματίζει και τον υπεύθυνο super market στην Αγίας Σοφίας, ο οποίος όμως τάσσεται υπέρ της πεζοδρόμησης εάν υπάρχει σωστή διαχείρηση με το θέμα των φορτοεκφορτώσεων.

 

Μεγαλύτερη είναι η αποδοχή του έργου από τους περαστικούς και τους πελάτες των καφέ του δρόμου, που βλέπουν την αναπτυξιακή προοπτική για τα καταστήματά τους.

Εντελώς αντίθετοι είναι οι οδηγοί ταξί καθώς με την πεζοδρόμηση θα μεταφερθεί το μισό κομμάτι της πιάτσας που αυτή τη στιγμή εκτείνεται από την αρχή της Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας και συνεχίζει μέχρι την Μητροπόλεως.

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θωμάς Καραδήμος

ΚΑΙΡΟΣ

2.7.202412:10 μμ

  Ασταθείς αέριες μάζες που έρχονται από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν επιδείνωση του καιρού κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια από αύριο το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα της Πέμπτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.7.202410:36 πμ

  Έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της Ηλιούπολης είναι σε εξέλιξη.   Χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές που διαμένουν επί των οδού Αμάραντου και Λυσιστράτης. Η υδροδότηση αναμένεται να έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, όπως εκτιμά η

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.7.202410:33 πμ

  Εργασίες συντήρησης στην 30η Επαρχιακή Οδό Ν. Ρύσιο – Ταγαράδες- Αγία Παρασκευή – Σουρωτή – Βασιλικά, θα γίνουν από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.7.20249:43 πμ

  Ο διαπληκτισμός ενός 45χρονου επιβάτη σε λεωφορείο ΟΑΣΘ με τον οδηγό πήρε απροσδόκητη τροπή, όταν ο πρώτος έσπασε το τζάμι του οχήματος.   Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Άμεση ήταν η

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.7.20249:32 πμ

    Η Ειδική Ομάδα Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των κατά τόπον Αστυνομικών Τμημάτων και την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, διενεργούν στοχευμένους ελέγχους, κυρίως σε χώρους όπου παρουσιάζεται έξαρση του φαινομένου όπως στις παρυφές

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.7.20247:52 πμ

    Μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στις 11:00 το πρωί εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ, ενάντια στις απολύσεις στον τομέα της καθαριότητας του νοσοκομείου.

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.7.202410:36 πμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή