Αρχική / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Η επίδραση του καύσωνα στο σήμα του τηλεφώνου μας

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24/06/202410:30 μμ

Η επίδραση του καύσωνα στο σήμα του τηλεφώνου μας

H παρατεταμένη έκθεση σε υπερβολική ζέστη μπορεί να βλάψει τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα στο κυψελωτό δίκτυο

Pixabay
Φωτ. Pixabay

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

O εξαιρετικά ζεστός καιρός μπορεί να επηρεάσει περισσότερα από το υλικό της συσκευής μας – μπορεί επίσης να αλλάξει το σήμα που λαμβάνει το τηλέφωνό μας.

 

Οι ειδικοί σημάτων UCtel γράφουν στον ιστότοπό τους ότι, ενώ μπορεί να αποφευχθεί με σωστή συντήρηση, «η παρατεταμένη έκθεση σε υπερβολική ζέστη μπορεί να βλάψει τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα στο κυψελωτό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας οδηγώντας ενδεχομένως σε υπερθέρμανση και διαταραχές του σήματος».

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο αποτέλεσμα που μπορούν να έχει στο σήμα μας ο καύσωνας.

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι οι ζεστές, αλλά όχι επικίνδυνα ζεστές θερμοκρασίες μπορεί να κάνουν τα σήματα των κινητών να «ταξιδεύουν» καλύτερα.

«Αυτές οι συνθήκες είναι γενικά ευνοϊκές για τη διατήρηση μιας ισχυρής και σταθερής σύνδεσης», γράφει η UCtel. «Ο καθαρός ουρανός και οι ελάχιστες ατμοσφαιρικές παρεμβολές, όπως βροχή ή ομίχλη, συμβάλλουν σε σταθερή και συνεχή κάλυψη».

Ωστόσο, η υγρασία, η οποία μπορεί να έρθει με τη ζέστη, έχει επιζήμια επίδραση στο σήμα μας.

Επιπλέον, τείνουμε να συγκεντρωνόμαστε γύρω από μέρη που συνήθως δεν έχουν υψηλή ζήτηση σήματος, όπως παραλίες το καλοκαίρι.

«Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνό μας μπορεί να δοκιμάζει διάφορους τρόπους για να λάβει το καλύτερο σήμα, διαδικασία η οποία το θερμαίνει», γράφει το ITV.

Στην πραγματικότητα το να βρισκόμαστε κοντά σε πολλά άλλα άτομα σε ένα ηλιόλουστο φεστιβάλ ή στη θάλασσα, αυτό είναι πιθανό να μειώσει το σήμα μας – είτε χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους είτε όχι.

«Τα σώματα απορροφούν σήματα κινητών», γράφει ο Guardian με βάση πληροφορίες από τον Izzat Darwazeh, καθηγητή μηχανικής επικοινωνιών στο UCL ― έτσι «η σύνδεση του τηλεφώνου μας γίνεται εκθετικά πιο αδύναμη όσο περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται γύρω μας».

Αυτό είναι όλο;

Κατά τη διάρκεια μέρας καύσωνα του 2022 (σ.σ. στο Ηνωμένο Βασίλειο), το Met Office προειδοποίησε ότι η έντονη ζέστη θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμη και τους καλύτερα συνδεδεμένους πύργους σημάτων κινητής τηλεφωνίας.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24.6.20246:10 μμ

    Τα προκαταρκτικά πορίσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν ότι η Apple παραβιάζει τους νέους νόμους της ΕΕ που επιτρέπουν στις μικρότερες εταιρείες να ανταγωνίζονται και στους καταναλωτές να βρίσκουν φθηνότερες εναλλακτικές εφαρμογές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι απέστειλε

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

17.6.20241:17 μμ

  του Dr. Erol User                                      Σήμερα θα ήθελα να αναφερθώ στην ιστορία της τεχνητής νοημοσύνης από τις μυθικές και φιλοσοφικές καταβολές της

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

13.6.20246:30 μμ

  Τεχνολογικές εφαρμογές και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης αξιοποιεί το υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση μίας κεντρικής στρατηγικής του, που αφορά την πρόληψη της επιδείνωσης στα περιστατικά ψυχικής υγείας.   Στην κατεύθυνση αυτή, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος μιλώντας

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

8.6.202412:51 μμ

  του Dr. Erol User                                                          Περιπτώσεις Operating Expense 1. Ο ψηφιακός δίδυμος

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

1.6.202412:52 μμ

    του Dr. Erol User                 Σύμφωνα με τις αφρικανικές κυβερνήσεις, οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη κέντρων καινοτομίας.   Οι συμπράξεις αυτές συνεπάγονται ότι

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

30.5.202412:22 μμ

  Η 3ds, digital agency με πολυετή εμπειρία στο e-commerce, ανακοινώνει τη στρατηγική της συνεργασία με την Aqurate, εταιρεία Data Science με εξειδίκευση στις λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Με αυτή τη συμφωνία, η 3ds αναλαμβάνει την αποκλειστική

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή