Αρχική / RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ / 3 Ιουλίου: δηλητηριασμένα κόλλυβα, τρομοκρατική γιάφκα, ο Κάφκα και ροκ θάνατοι στο «Club 27»

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

03/07/20247:15 πμ

3 Ιουλίου: δηλητηριασμένα κόλλυβα, τρομοκρατική γιάφκα, ο Κάφκα και ροκ θάνατοι στο «Club 27»

Είναι του Αγίου Υακίνθου, του Αγίου Βαλεντίνου της Ορθόδοξης εκκλησίας!

Χρόνια πολλά κ. Ρουβά! - Facebook
Φωτ. Χρόνια πολλά κ. Ρουβά! - Facebook

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

 

Διεθνής Ημέρα Χωρίς Πλαστικές Σακούλες, αφού αποδεδειγμένα χρησιμοποιούμε 500 δισεκατομμύρια το χρόνο παγκοσμίως και μαντέψτε πού καταλήγουν και πότε αποσυντίθενται…

 

100-500 χρόνια χρειάζονται για να διαλυθούν εντελώς ενώ πολλαπλάσια θαλάσσια και χερσαία είδη πανίδας στο μεταξύ πεθαίνουν εξαιτίας τους…

Βρείτε την εναλλακτική shopping bag σας, την πιο στυλάτη και κάντε την οικολογική σας συνείδηση fashion statement!

ΓΕΓΟΝΟΤΑ 

1896 Εγκαινιάζεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow Jones, που παίρνει το όνομά του από τους δημοσιογράφους που τον δημιούργησαν, Τσαρλς Ντάου και Έντουαρντ Τζόουνς.

1908 O Ιταλός αρχαιολόγος, Λουίτζι Περνιέρ, ανακαλύπτει τον «Δίσκο της Φαιστού» στο υπόγειο του δωματίου XL-101 του Μινωικού παλατιού της Φαιστού, κοντά στην Αγία Τριάδα, στη νότια Κρήτη.

1933 Οι Ναζί αρχίζουν να διώχνουν τους Εβραίους από τις δημόσιες υπηρεσίες της Γερμανίας.

1943 Οι Γερμανοί εκτελούν στη Θεσσαλονίκη 50 Έλληνες πατριώτες.

1960  Η εφημερίδα «Το Βήμα» ανακοινώνει ότι καταργεί την υπογεγραμμένη και τη βαρεία.

1960 Ο Μάνος Χατζιδάκις κερδίζει το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ Ελαφρού Τραγουδιού του ΕΙΡ με το τραγούδι «Κυπαρισσάκι», το οποίο ερμηνεύει η Νάνα Μούσχουρη.

1962 Η Γαλλία ανακηρύσσει ανεξάρτητη την Αλγερία.

1963 Δηλητηριάζονται 89 άτομα από κόλλυβα στο χωριό Χείμαρρος Σερρών.

1990 Η Λευκορωσία κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ.

1995 Στην Ιταλία, ανακρίνεται ο πρώην δικαστής Αντόνιο Ντι Πιέτρο, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων και κατάχρηση εξουσίας.

1996 Η κυβέρνηση της Γαλλίας απαγορεύει την κατασκευή, χρήση και διάθεση στην αγορά του αμιάντου, ως εξαιρετικά καρκινογόνου και τοξικού υλικού.

2002 Εντοπίζεται μετά από μία γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας η κεντρική γιάφκα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» στα Πατήσια. Εκεί βρήκαν το λάβαρο και τη σημαία της «17Ν», τις αντιαρματικές ρουκέτες που είχαν κλαπεί από το στρατόπεδο Συκουρίου Λάρισας, μεγάλο αριθμό όπλων που είχαν κλαπεί από το Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα, μία προκήρυξη και μία γραφομηχανή.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

1883  Φραντς Κάφκα, Τσέχος συγγραφέας, ένας από τους πιο μεγαλύτερους λογοτέχνες του 20ού αιώνα. Ανάμεσα στα σημαντικότερα έργα του «Η μεταμόρφωση», «Η δίκη» και «Ο πύργος».

1898  Στέφανος Χ. Στεφανόπουλος, Έλληνας πολιτικός, διετέλεσε Υπουργός ενώ το 1965 ανέλαβε το πρωθυπουργικό αξίωμα, σε μία από τις κυβερνήσεις της περιόδου της Αποστασίας.

1909 Σταύρος Νιάρχος, Έλληνας εφοπλιστής, επιχειρηματίας, συλλέκτης έργων τέχνης και ιδρυτής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των Διυλιστηρίων του Ασπρόπυργου, που απεβίωσε το 1996.

Το 1970, η τέως σύζυγός, του Ευγενία Λιβανού, βρέθηκε νεκρή στο ιδιόκτητο νησί του στην Σπετσοπούλα. Ένα χρόνο αργότερα, έκανε και πέμπτο γάμο, καθώς παντρεύτηκε την αδελφή της Ευγενίας, Τίνα Λιβανού, πρώην σύζυγο του Αριστοτέλη Ωνάση, η οποία πέθανε το 1974.

Είχε παντρευτεί την Ελένη Σπορίδη, την Μελπομένη Κάππαρη, κόρη εφοπλιστή και τη Σαρλότ Φορντ δισέγγονη του ιδρυτή της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας.

1962  Τομ Κρουζ, σημαντικός Αμερικανός ηθοποιός με 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ και βραβευμένος με 3 Χρυσές Σφαίρες για τις ταινίες «Γεννημένος την 4η Ιουλίου», «Τζέρι Μαγκουάιρ» και «Μανόλια».

1971 Τζούλιαν Ασάνζ, Αυστραλός ακτιβιστής, ιδρυτής του WikiLeaks

1978 Κάτια Ζυγούλη, Ελληνίδα μοντέλο, σύζυγος του σταρ Σάκη Ρουβά.

1980 Γιώργος Θεοδωρίδης, Έλληνας μέσος διεθνής ποδοσφαιριστής, Αγωνίστηκε στον Άρη, στον ΠΑΟΚ, στον Παναθηναϊκό, στον Παναιτωλικό και τον Αγροτικό Αστέρα.

1987 Σεμπάστιαν Φέτελ, Γερμανός πιλότος της Φόρμουλα 1,  4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής από το 2010 έως και το 2013.

1997 Γιώργος Παπαγιάννης, Έλληνας μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος. Επιλέχθηκε στο NBA draft στην υψηλότερη θέση που έχει ποτέ καταλάβει Έλληνας.


ΘΑΝΑΤΟΙ

1935  Αντρέ Σιτροέν, Γάλλος βιομήχανος της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας.

1969  Μπράιαν Τζόουνς, ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones και του διαβόητου Club 27 όσων μουσικών έφυγαν στα 27 τους χρόνια… Έπαιζε 29 μουσικά όργανα, ήταν εθισμένος στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά και έφυγε από το συγκρότημα για να βρεθεί λίγες ημέρες αργότερα νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στο Σάσεξ.

1971  Τζιμ Μόρισον, Αμερικανός τραγουδιστής του συγκροτήματος The Doors, συγγραφέας και ποιητής. Το περιοδικό Rolling Stone τον τοποθέτησε στη 47η θέση της λίστας με τους 100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών.

Πέθανε 27 χρονών στο Παρίσι, με αιτία θανάτου «καρδιακή προσβολή». Βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του. Λόγω του ότι στο σώμα του δεν βρέθηκαν τραυματισμοί που να υποδεικνύουν είτε αυτοκτονία, είτε εγκληματική ενέργεια, δεν πραγματοποιήθηκε νεκροψία. Τάφηκε στο κοιμητήριο Pere Lachaise και στον τάφο του υπάρχουν πάντοτε λουλούδια θαυμαστών του καθώς και η ελληνική επιγραφή «Κατά τον Δαίμονα εαυτού»…

1988  Νικηφόρος Βικελίδης,  Έλληνας ποδοσφαιριστής από τη Θεσσαλονίκη που έπαιξε στον Άρη. Σπούδασε στη Νομική του ΑΠΘ και έγινε δικηγόρος και συμβολαιογράφος. Οι αδελφοί του Κώστας και Κλεάνθης ήταν συμπαίκτες του στον Άρη και στην Εθνική Ελλάδας. Κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα Ελλάδος και 6 Πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης και διετέλεσε πρόεδρος του Α.Σ. Άρης.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

2.7.20247:15 πμ

    Διεθνής Ημέρα UFO και επιβάλλεται να δει κανείς την κλασική ταινία «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου», μερικά «X-Files» ή όποια άλλη ταινία έχει θέμα εξωγήϊνους – όπως το «Ε.Τ.»! Η ημέρα «γιορτάζεται» από το 2001 και είτε πιστεύετε, είτε

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

1.7.20247:15 πμ

    ΓΕΓΟΝΟΤΑ 1828 Αρχίζει η λειτουργία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, με την επωνυμία «Λόχος Ευελπίδων», διοικητή τον Ιταλό λοχαγό Σαλτάλι. 1858 O Κάρολος Δαρβίνος και ο Άλφρεντ Ράσελ Γουάλας παρουσιάζουν τις θεωρίες τους για την εξέλιξη των ειδών στη

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

30.6.20247:15 πμ

    Παγκόσμια Ημέρα Αστεροειδών! Αιωρούνται ή κινούνται στον Γαλαξία εδώ και εκατομμύρια χρόνια, είναι μικροί ή μεγάλοι πάντως όλοι μαζί δεν ξεπερνούν το μέγεθος της Σελήνης!   Ένας έπεσε στο Μεξικό και εξαφάνισε τους δεινόσαυρους. Σαν σήμερα, το 1908

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

29.6.20247:15 πμ

    Αρχίζει σήμερα το Tour de France 2024, η διοργάνωση υπ’ αριθμόν  111, η οποία ξεκινά από την Φλωρεντία της Ιταλίας και καταλήγει στις 21 ιουλίου στη Νίκαια της Γαλλίας. Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, δε

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

28.6.20247:15 πμ

28   Είναι Christopher Street Day, ημέρα ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας σε ανάμνηση και προς τιμήν των γεγονότων του «Stonewall Ιnn» στη Νέα Υόρκη. To Stoinewall Inn ήταν ένα gay bar στην Christopher Street του Greenwich Village, ο τόπος που άρχισε το

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

27.6.20247:15 πμ

`   Στις ΗΠΑ είναι Ημέρα Γυαλιών Ηλίου! Από το 1938, είναι και Διεθνής Ημέρα Helen Keller, με πρωτοβουλία του προέδρου των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούζβελτ. Η Έλεν Κέλρ μένει κουφή, τυφλή και δε μαθαίνει να μιλά, μετά από  σοβαρή ασθένεια

thess

Επικαιρότητα

ΚΑΙΡΟΣ

3.7.20247:00 πμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή