Αρχική / ΡΕΠΟΡΤΑΖ / Στεγαστικό, κοινωνικές πολιτικές και πλήρης σύμπνοια μεταξύ Αγγελούδη – Ζαχαράκη (VIDEO & ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

26/06/20241:27 μμ

Στεγαστικό, κοινωνικές πολιτικές και πλήρης σύμπνοια μεταξύ Αγγελούδη – Ζαχαράκη (VIDEO & ΦΩΤΟ)

Τι είπε αστειευόμενη η Υπουργός για το αναμνηστικό δώρο που της προσέφερε ο Στέλιος Αγγελούδης

Στεγαστικό, κοινωνικές πολιτικές και πλήρης σύμπνοια μεταξύ Αγγελούδη – Ζαχαράκη (VIDEO & ΦΩΤΟ)

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

 

Τα στεγαστικά προγράμματα, οι κοινωνικές πολιτικές στις ευάλωτες ομάδες και η συνεργασία ανάμεσα σε Υπουργείο και Δήμο για την ένταξη και την υλοποίηση των πακέτων του Ταμείου Ανάκαμψης ήταν η βασική ατζέντα της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα σύμπλευσης στους κοινούς στόχους του κάθε θεσμού.

Από την πλευρά του ο κ. Αγγελούδης μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε : «Όπως γνωρίζετε τα θέματα κοινωνικής πολιτικής για τη νέα διοίκηση είναι ψηλά στην ατζέντα. Είστε ενήμεροι για τις δομές που έχουμε προγραμματίσει, αυτές που ήδη λειτουργούν και αυτές που θα λειτουργήσουν μέσα στη χρονιά» ανέφερε.

 

 

«Στη συνάντησή μας είχα την ευκαιρία να θέσω μια σειρά από προβλήματα, από αιτήματα και θέματα. Κάναμε μια εκτενή συζήτηση. Σε πολλά από τα ζητήματα βρέθηκαν λύσεις ενώ σε αλλά έχουν δρομολογηθεί συνεργασίες με στόχο το επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα» διευκρίνισε.

Από την πλευρά της η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στα προγράμματα του υπουργείου και την σημασία της κοινής σύμπλευσης και οπτικής με τις δημοτικές αρχές

«Όταν μιλάμε για το κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής και της συνοχής, απαραίτητη λέξη για να μιλάμε για ανάπτυξη είναι η συμμετοχή στα προγράμματα. Η πόλη μπορεί πραγματικά να διεκδικήσει το δίκαιο μερίδιο στην ανάπτυξη, αν όμως πραγματικά πιστεύουν όλοι οι πολίτες της ότι συμμετέχουν σε αυτό.

Οι κοινωνικές δομές, οι υπηρεσίες και όλα αυτά που προστίθενται στην κοινωνική βεντάλια των πολιτικών σας, έχουν πολύ μεγάλη σημασία για εμάς. Το νέο υπουργείο κοινωνικής συνοχής και οικογένειας έχει καταθέσει τις πολιτικές του, πολιτικές που έχουν να κάνουν από το μωρό παιδί μέχρι έναν υπερήλικα συμπολίτη μας» υπογράμμισε η υπουργός

«Αυτό που συζητήσαμε σήμερα με τον δήμαρχο έχει πραγματική αναφορά σε μια καθημερινότητα που σχετίζεται με το στεγαστικό. Με το δήμο Θεσσαλονίκης έχουμε κοινό πρόγραμμα στο υπουργείο ανάκαμψης για αξιοποίηση στέγης με κοινωνικό σκοπό.

 

 

Τις επόμενες μέρες, μέσω του διαγωνισμού που έτρεξε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα προκύψει και ο εργολάβος που θα αναλάβει το έργο, έτσι ώστε 30 διαμερίσματα που ανήκουν στη δημοτική αρχή, να διατεθούν μετά από ανακαίνισή τους σε άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος θα πρωταγωνιστήσει στην εύρεση κατοικίας σε άτομα που το έχουν ανάγκη.

Δεύτερο κομμάτι στη συνεργασία μας όσον αφορά το στεγαστικό είναι το πρόγραμμα «κάλυψη». Είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος με το Υπουργείο που καλύπτει και τη χρηματοδότηση. Αυτό έχει να κάνει με διαμερίσματα που ήταν στο πρόγραμμα «Εστία» και έχουν διατεθεί σε συμπολίτες σας. Ο δήμαρχος ζήτησε συνέχιση του προγράμματος αλλά και εγώ είμαι θετική ως προς αυτό.

Ένα τρίτο θέμα που μας απασχόλησε, είναι και η συνέχιση και η επίταση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία». Αυτό το πρόγραμμα αφορά άστεγους αλλα μετά από νομοθετική ρύθμιση, καλύπτει και τους ανθρώπους που είναι σε επισφαλή στέγαση και περιλαμβάνει προσφορά εργασίας σε αυτούς τους ανθρώπους.

Αυτό το πρόγραμμα έχει πάει από τα 10 στα 15.000.000 ευρώ και θεωρούμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα είναι ένας δυνατός συμπρωταγωνιστής σε αυτό το πρόγραμμα που τρέχουμε στο υπουργείο.

Στο κομμάτι της βρεφονηπιακής φροντίδας συζητήσαμε για το πως και ο Δήμος θα αξιοποιήσει τα προγράμματα που θα έρθουν απο το Ταμείο Ανάκαμψης για νέες θέσεις εργασίας στους σταθμούς ώστε να μπορούν μα αξιοποιούνται τα voucher που δίνουμε σαν υπουργείο.

Συζητήσαμε και  για τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ή τα κέντρα δημοτικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία αλλά και τα κέντρα διημέρευσης και τα κέντρα φροντίδας για τους ηλικιωμένους.

Τέλος, έδωσα τα συγχαρητήρια μου στον δήμαρχο για το κομμάτι της δημιουργίας ενός κέντρου για την οικογένεια. Είμαστε μαζί και δίπλα στο δήμο για να μπορέσουνε να καλύψουμε το πέπλο ανάγκης κάθε πολίτη.»

Ο κ. Αγγελουδης πρόσθεσε ότι είναι σημαντική η επέκταση των ήδη υπαρχόντων προγραμμάτων που αφορούν την στέγαση, καθώς μέσω αυτών μπορούν να συνεχίζουν να παρέχουν στέγη στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, αλλα και την ανάγκη αύξησης των ήδη υπαρχόντων  30 κατοικιών, σημείο στο οποίο η υπουργός συμφώνησε.

Η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και για το EuroPride εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, ενώ θα συνεχίσει τις δραστηριότητες της στη Θεσσαλονίκη με επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά θα έχει και μια συνάντηση με την νέα διοίκηση του Κέντρου Πρόνοιας.

 

 

Στο τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο στην υπουργό. Αφού τον ευχαρίστησε, αστειεύτηκε λέγοντας πως  θα το χρησιμοποιήσει ως…βαρίδιο για τη στοίβα με τις επιστολές που τις στέλνει ο Στέλιος Αγγελούδης στο υπουργείο για θέματα και ανάγκες των πολιτών!

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θωμάς Καραδήμος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

1.7.20244:18 μμ

    Το μετρό θα παραδοθεί προς χρήση στο επιβατικό κοινό τον Νοέμβριο και τον ίδιο μήνα θα παρουσιαστεί και ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου που παραβρέθηκε στη σύσκεψη όλων των

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

1.7.20244:01 μμ

  Με τρένο έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου, από την Αθήνα συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη.       «Ήρθαμε

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

1.7.20243:07 μμ

    Αναβλήθηκε για τις 29 Ιανουαρίου 2025 η δίκη του 34χρονου που κάλεσε σε συγκέντρωση κατά του Europride μέσω ραδιοφωνικού σταθμού.   Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και απείθεια καθώς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

1.7.202412:36 μμ

  «Είναι μια πολιτική κράτηση, μια πολιτική δίωξη σε έναν Έλληνα πολίτη. Σε έναν κανονικό Έλληνα πολίτη, ο οποίος πρέπει να απελευθερωθεί» αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νάτσιος, έξω από τα δικαστήρια.   Στελέχη του κόμματος «Νίκη» αλλά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

30.6.20244:35 μμ

    Κατέθεσε υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ ο δήμαρχος Αθηναίων. «Σε ό,τι λοιπόν με αφορά, θα αναλάβω και θα αναμετρηθώ με την ευθύνη. Και οι πολίτες, τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος, όλοι εσείς θα με κρίνετε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

28.6.20249:21 μμ

  Ξεκίνησε η Γυμνή Ποδηλατοδρομία που θα διασχίσει κεντρικούς δρόμους τις πόλης. Η εκδήλωση που περιλαμβάνει και body painting, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της World Naked Bike Ride 2024.   «Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα stop στην άσεμνη έκθεση των

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή