Αρχική / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Παπαστεργίου: «Μόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έγιναν 1.731 καταγγελίες στο MyCoast»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

26/06/202411:22 πμ

Παπαστεργίου: «Μόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έγιναν 1.731 καταγγελίες στο MyCoast»

Η πλατφόρμα για να μπούνε οι πολίτες και να αποκτήσουν τον προσωπικό αριθμό είναι έτοιμη, ανέφερε ακόμα ο Υπουργός

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

«Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 8.911 καταγγελίες για παρανομίες στις παραλίες μέσα από την εφαρμογή MyCoast, ενώ μόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έγιναν 1.731 καταγγελίες», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm. Διευκρίνισε ότι μέσα από την πλατφόρμα MyCoast «ο πολίτης πηγαίνοντας σε μια παραλία από το κινητό του μπορεί να δει αν το σημείο στο οποίο βρίσκεται είναι νομίμως κατειλημμένο από ξαπλώστρες και ομπρέλες ή όχι». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Οικονομικών επίσης «σαρώνουν» με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης τις παραλίες με πρόσφατες φωτογραφίες «για να δούμε κατά πόσο τηρούνται τα όρια ενοικίασης των χώρων αυτών».

 

Η πλατφόρμα για να μπούνε οι πολίτες και να αποκτήσουν τον προσωπικό αριθμό είναι έτοιμη, ανέφερε ακόμα ο Υπουργός, ενώ τόνισε ότι προτεραιότητα έχουν όσοι πολίτες έχουν την παλιά ταυτότητα, ενώ όσοι έχουν εκδώσει την καινούργια ταυτότητα δεν είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν ξανά νέα ταυτότητα. Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι «ο προσωπικός αριθμός στην ουσία «σαρώνει» οριζόντια όλα τα μητρώα που υπάρχουν σήμερα στο ελληνικό δημόσιο», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τελειώνει η ιστορία των λαθών, όλη η δημόσια διοίκηση στην ίδια σελίδα σχετικά με το ποιος είναι ο πολίτης».

Σχετικά με το πόθεν έσχες όπως τόνισε ο Υπουργός «ανοίγει και πάλι η παλιά πλατφόρμα για τους υπόχρεους των δηλώσεων του πόθεν έσχες για να καταθέσουν και πάλι το πόθεν έσχες». Τέλος, όσον αφορά στον ΔΑΙΔΑΛΟ, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά μηχανήματα στην Ευρώπη, «δημιουργούμε πολύ μεθοδικά ένα καινούργιο οικοσύστημα για την τεχνητή νοημοσύνη».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

26.6.202410:58 πμ

  «Εγώ τι να πω, θέλω να βρεθούν οι εντολείς» είπε η μητέρα του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από τα δικαστήρια της Δέγλερη, λίγο προτού «λυγίσει», όταν ερωτήθηκε για τους δυο δράστες που αντίκρισε στην αίθουσα του δικαστηρίου.  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

26.6.202410:28 πμ

  Το μάθημα «Γαλλικά» εξετάστηκε σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου στις πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών και μουσικών μαθημάτων για τους υποψηφίους των Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) όλης της χώρας.   – Δείτε τα θέματα για τα Γαλλικά, πατώντας ΕΔΩ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

26.6.202410:20 πμ

  Πανικός επικράτησε στο Ηράκλειο, όταν ένας μαινόμενος άνδρας προκάλεσε αρκετά προβλήματα σε εργαζόμενους και επιβάτες του ΚΤΕΛ καθώς δεν δίστασε να επιτεθεί και να τραυμάτισε έναν αστυνομικό κατά την προσαγωγή του.   Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost.gr, όλα χθες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

26.6.20249:23 πμ

    Ώρες αγωνίας για το 6χρονο παιδί που νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε νοσοκομείο στην Πάτρα. Στιγμές πανικού σε ξενοδοχείο στην Πρέβεζα, όταν ο μικρός ξέφυγε από το οπτικό πεδίο των γονέων του.   Εξαιρετικά κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

26.6.20249:14 πμ

    Σοβαρός τραυματισμός ενός 4χρονου κοριτσιού από την Τουρκία, πάνω στο οποίο έπεσε καγκελόπορτα σπιτιού που νοίκιασαν μέσω της πλατφόρμας Airbnb οι γονείς του για ολιγοήμερες διακοπές στην Αλεξανδρούπολη, σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, το κοριτσάκι

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

26.6.20248:22 πμ

  Σε ύφεση φαίνεται ότι έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στα Ακούμια Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα μέτωπο που έχει έκταση δύο χιλιομέτρων και ξεκινά από τα Σακτούρια, τα Ακούμια και φτάνει μέχρι την

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

26.6.20249:45 πμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή