Αρχική / ΔΙΕΘΝΗ / Νεκρά δέκα μέλη της οικογένειας του αρχηγού της Χαμάς

ΔΙΕΘΝΗ

25/06/202412:02 μμ

Νεκρά δέκα μέλη της οικογένειας του αρχηγού της Χαμάς

Twitter
Φωτ. Twitter

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 24 Παλαιστινίους με τρεις χωριστές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν νωρίς σήμερα το πρωί στην Πόλη της Γάζας, ανακοινώθηκε από υγειονομικούς αξιωματούχους, ενώ άρματα μάχης προωθήθηκαν βαθύτερα στην πόλη της Ράφας, στο νότιο τμήμα του θύλακα.

 

 

Σε δύο από τις επιθέσεις επλήγησαν δύο σχολεία στην Πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές. Άλλο πλήγμα σε κατοικία στον καταυλισμό Σάτι (Παραλία), έναν από τους οκτώ ιστορικούς προσφυγικούς καταυλισμούς της Λωρίδας της Γάζας, στοίχισε τη ζωή σε άλλους 10.

Η κατοικία που επλήγη στο Σάτι ανήκε στην εκτεταμένη οικογένεια του πολιτικού αρχηγού της Χαμάς, του Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος έχει την έδρα του στο Κατάρ. Σκοτώθηκαν μία από τις αδελφές του καθώς και άλλοι συγγενείς, έγινε γνωστό από μέλη της οικογένειας και ιατρικές πηγές.

Ο Χανίγια, ο οποίος ηγείται της διπλωματίας της Χαμάς και είναι ένα από τα δημόσια πρόσωπα της μαχητικής ισλαμιστικής οργάνωσης που κυβερνά τη Γάζα, έχει χάσει από τις 7 Οκτωβρίου πολλούς συγγενείς του από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, περιλαμβανομένων τριών από τους γιους του και τεσσάρων εγγονών του. Τον Απρίλιο, ο ίδιος ο Χανίγια είχε δηλώσει πως περίπου 60 μέλη της οικογένειάς του είχαν σκοτωθεί μέχρι τότε από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως στοχοθέτησαν στη διάρκεια της νύκτας μαχητές στην Πόλη της Γάζας, οι οποίοι ήταν αναμιγμένοι στο σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ. Στους μαχητές αυτούς περιλαμβάνονταν κάποιοι που είχαν συμμετάσχει στην κράτηση ομήρων και μερικοί που είχαν πάρει μέρος στην επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε δύο δομές «που χρησιμοποιούνταν από τρομοκράτες της Χαμάς στο Σάτι και το Ντάραζ Τούφαχ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Οι τρομοκράτες επιχειρούσαν μέσα από σχολικά συγκροτήματα που χρησιμοποιούνταν από τη Χαμάς ως ασπίδα για τις τρομοκρατικές δραστηριότητές της», αναφέρεται στη δήλωση των ενόπλων δυνάμεων.

Η Χαμάς αρνείται ότι χρησιμοποιεί πολιτικές υποδομές, όπως σχολεία και νοσοκομεία, για στρατιωτικούς σκοπούς.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΔΙΕΘΝΗ

2.7.20248:37 πμ

    Μια όλο ροζ εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Κριστίνα Αγκιλέρα το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ιταλία, στο fashion event των Dolce & Gabbana, με την απίστευτη αλλαγή στην εμφάνισή της λόγω, ίσως, Ozempic, να κλέβει (κυρίως αρνητικά) τις εντυπώσεις. Κι

ΔΙΕΘΝΗ

2.7.20248:19 πμ

    Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στο Βελιγράδι ένας άνδρας που πλησίασε αστυνομικό τμήμα κουβαλώντας σακίδιο με βαλλίστρα, δύο ημέρες μετά την επίθεση με τέτοιο όπλο εναντίον του φύλακα της ισραηλινής πρεσβείας στη σερβική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις αρχές, ο

ΔΙΕΘΝΗ

2.7.20247:36 πμ

    Ομοφοβική επίθεση σημειώθηκε στον Καναδά με τις εικόνες να είναι εξοργιστικές. Άνδρες χτύπησαν βάναυσα ένα ζευγάρι γυναικών οι οποίες απλά πέρασαν από μπροστά τους. Το περιατατικό καταγράφηκε σε βίντεο, που δείχνει τη στιγμή που οι δράστες ξυλοκοπούν βάναυσα

ΔΙΕΘΝΗ

1.7.20249:45 μμ

    Η Κένταλ Τζένερ, μοντέλο, επιχειρηματίας και σταρ του ριάλιτι «Keeping Up with the Kardashians» δημοσίευσε πρόσφατα φωτογραφίες στο Instagram που καταγράφουν επίσκεψή της στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι μεσάνυχτα, ενώ ήταν κλειστό για το κοινό.    

ΔΙΕΘΝΗ

1.7.20248:30 μμ

  Στη Νότια Κορέα, ορισμένοι γονείς βιώνουν εθελοντικά τον εγκλεισμό σε ένα πρωτότυπο κέντρο που ονομάζεται Happiness Factory («Εργοστάσιο Ευτυχίας»).   Οι γονείς που κλείνονται εθελοντικά στα μικροσκοπικά δωμάτια του «Εργοστασίου Ευτυχίας» έχουν ελάχιστη επαφή με τον έξω κόσμο, καθώς

ΔΙΕΘΝΗ

1.7.20248:15 μμ

  Η Μαρίν Λε Πεν σηκώνει ψηλά τα χέρια πανηγυρίζοντας με τους υποστηρικτές της την ιστορική νίκη της Εθνικής Συσπείρωσης, που την καθιστά κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη Γαλλία. Η δημοκρατία μίλησε και οι Γάλλοι τοποθέτησαν την Εθνική Συσπείρωση και τους

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.7.202410:36 πμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή