Αρχική / AUTO-MOTO / Στο Πάϊκο με Subaru Crosstrek e-Boxer: Απροβλημάτιστο και ασφαλές!

AUTO-MOTO

25/06/20241:16 μμ

Στο Πάϊκο με Subaru Crosstrek e-Boxer: Απροβλημάτιστο και ασφαλές!

Επιτέλους, ήρθε το καλοκαίρι, και μαζί του ο καιρός να οδηγήσω το νέο Subaru Crosstrek, τον αντικαταστάτη του σκληροτράχηλου Subaru XV

Στο Πάϊκο με Subaru Crosstrek e-Boxer: Απροβλημάτιστο και ασφαλές!

 

Επιτέλους, ήρθε το καλοκαίρι, και μαζί του ο καιρός να οδηγήσω το νέο Subaru Crosstrek, τον αντικαταστάτη του σκληροτράχηλου Subaru XV, ενός μοντέλου που έκανε τη διαφορά στην οικογένεια Subaru η οποία δηλώνει «παρούσα» στη νέα τεχνολογική εποχή!

 

 

 

Το Crosstrek είναι ένα δυνατό εργαλείο, κατασκευασμένο για τα δύσκολα, καθώς εφοδιάζεται με μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης της ασφάλειας, από την ADAC, τα οποία κάνουν αλάνθαστη «δουλίτσα»!

Για τα σαλόνια και τα αλώνια!

Από την αντιπροσωπεία της Subaru Αλεξανδρίδης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης παρέλαβα το crosstrek, σε ένα χρώμα γαλάζιο, το οποίο λίγο αργότερα αντιλήφθηκα ότι αρέσει σε πολλούς!

Η απόσταση από την Θέρμη έως τη Κρασομάνα Γουμένισσα και από εκεί στα Μεγάλα Λιβάδια του όρους Πάικο του Κιλκίς, είναι 110χλμ.

Σε όλο αυτό το διάστημα είχα την ευκαιρία να εξοικειωθώ εύκολα με το Infotainment, και τα υπόλοιπα χειριστήρια στο εσωτερικό της καλά σχεδιασμένης καμπίνας, η οποία ξεχωρίζει τόσο για την ποιότητα των υλικών επένδυσης, τη συνδεσιμότητα, και την τρελή θέση οδήγησης, με την άπλετη ορατότητα και τα εργονομικά μεγάλα καθίσματα.

Αυτό αξίζει να το ζήσετε, γιατί μόνον έτσι θα κατανοήσετε την αξία που έχει αυτό το SUV, το οποίο άλλο να το οδηγεί κανείς, και άλλο να μιλάμε για αυτό! Απλά, επειδή απόλαυσα στο έπακρο τον offroad χαρακτήρα του, καθώς η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, (220mm) μαζί με τις αυξημένες διαστάσεις του μεταξονίου, του χαρίζουν έναν αέρα ελευθερίας, που προσθέτει έξτρα άνεση στους επιβάτες των πίσω καθισμάτων. Δημοσιογράφοι ήταν οι επιβάτες, με τρίποδες, εξοπλισμούς και σακίδια τα οποία χώρεσαν όλα στο πορτμπαγκάζ των 328 lit, ο οποίος μπορεί να φαντάζει μικρός, λόγω φιλοξενίας της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος, εν τούτοις, όμως χώρεσε τον εξοπλισμό μιας αποστολής 4 δημοσιογράφων!

Ατέλειωτη ευχαρίστηση!
Το νέο SUBARU CROSSTREK, είχε δεν είχε κατάφερε να με γεμίσει με δυνατά συναισθήματα, τα οποία έδωσαν μια ατέλειωτη ευχαρίστηση στην τετραήμερη οδήγηση του! Ειλικρινά, αγαπητοί μου αναγνώστες, υπάρχουν «κάποια αυτοκίνητα» τα οποία κάνουν τη διαφορά.

Ένα από τα μεγάλα ατού του νέου Crosstrek, αποτελεί η εξελιγμένη σουίτα συστημάτων ασφαλείας Subaru EyeSight, η οποία αποτελεί «φύλακα άγγελο» για οδηγό και επιβάτες, καθώς σε χρόνο ΤΤ εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πορεία του οχήματος επί παντός εδάφους, και το εννοώ!

Η επόμενη «συνταγή» της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία εδώ και χρόνια αποδείχτηκε αλάνθαστη είναι η Symmetrical AWD κίνηση, και η τοποθέτηση των Boxer κινητήρων, οι οποίοι πλέον φιλοξενούν προηγμένη υβριδική τεχνολογία η οποία ανεβάζει τo Crosstrek σε άλλο επίπεδο.

Ανέβηκα βουνά, κατέβηκα λιβάδια, έστριψα σε στροφές δύσκολες, και κάπως έτσι αντιλήφθηκα, τις ικανότητες του τετρακύλινδρου ατμοσφαιρικού Boxer κινητήρα των 2.0 λίτρων.

Πιέζεις και νιώθεις τον αέρα της δυνατής ροπής που πηγάζει από το τράβηγμα 136 καθαρόαιμων ίππων οι οποίοι.. δεν μασάνε τίποτα! Είμαι σίγουρος ότι θα ρωτήσετε για την κατανάλωσή του, αλλά αν με προκαλείται θα σας πω ένα μόνο!

Έχω οδηγήσει αρκετά 2.0 λιτρα αυτοκίνητα, στα οποία, κάποιες στιγμές.. «μάτωνα» μπροστά στην αντλία! Με το Crosstrek έκανα 550 χιλιόμετρα απροβλημάτιστα σε μεικτό τερέν, παίρνοντας αρκετή δύναμη από το μοτέρ, χωρίς ο δείκτης να μετακινείται από τη θέση του! Ε! όταν όμως το πίεσα πολύ παραπάνω, έδειξε και εκείνος τα δόντια του! Για το ταξίδι μας με 125km/h, είδαμε μια μέση κατανάλωση κοντά στα 8 λίτρα. Ένα από τα πλεονεκτήματα που έχει ο Boxer strong Hybrid κινητήρας, είναι η άριστη συνεργασία που διατηρεί συνεχώς με τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 16,7 hp o οποίος διαθέτει 66 Nm ροπής, τα οποία του δίνουν μια ικανοποιητική δυνατότητα να κινείται ηλεκτρικά, με ταχύτητες κάτω από 40 km. Ένα πλεονέκτημα, το οποίο δίνει ελευθερία στην καθημερινή κίνηση του αυτοκινήτου στα κέντρα των πόλεων και σε αποδράσεις off road με χαμηλές ταχύτητες.

Όμως το πλεονέκτημα εκείνο που κάνει τη διαφορά και χαλαρώνει πλήρως τον οδηγό του Crosstrek,δεν είναι άλλο από την ανάκτηση ενέργειας, η οποία προκύπτει κατά το φρενάρισμα, και φροντίζει για την ομαλή και ¨άμεση¨ φόρτιση της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος! Άξια λόγου είναι και η αθόρυβη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT), το οποίο συνοδεύει όλες τις εκδόσεις του Crosstrek.

Θα ήθελα να κλείσω αυτή το άρθρο λέγοντας λίγα λόγια για την άνεση της καμπίνας, η οποία είναι άκρως προσεγμένη και σχεδιαστικά μαρτυρεί συνεχώς ότι το Crosstrek αποτελεί ένα SUV το οποίο έχει κατασκευαστεί για να προσεγγίζει με άνεση δύσκολα και απαιτητικά τερέν! Όχι μην ζητάτε να σας κάνω συγκρίσεις, αρκεί μόνο να το οδηγήσει κανείς προκειμένου να διαπιστώσει από μόνος του τον προσανατολισμό που έχει. Η οθόνη αφής που έχει τοποθετηθεί κάθετα στην κεντρική κονσόλα, είναι εφοδιασμένη με όλες τις απαραίτητες λειτουργίες που ρυθμίζουν τη συνδεσιμότητα και αρκετά συστήματα του Crosstrek.

Πάντως, έστω και για λίγο, πρέπει να ζήσετε την εμπειρία οδήγησης πίσω από τιμόνι του, προκειμένου να βιώσετε τόσο τη σταθερότητα, όσο και το κράτημά του το οποίο θα σας κάνει να αγαπήσετε το δρόμο σε κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσετε!

Δείτε το στην SUBARU Aλεξανδρίδης στην Θέρμη της Θεσσαλονίκης, και να ενημερωθείτε για τις τιμές απόκτησης, που ξεκινούν από 41.945€ για την έκδοση style,η οποία κουβαλάει πλούσια προίκα! Το Crosstrek e-boxer συνοδεύεται από την κορυφαία εγγύηση 8 χρόνων με απεριόριστα χιλιόμετρα, τη μεγαλύτερη εγγύηση στην Ελληνική αγορά!

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO-MOTO

29.6.202411:52 πμ

    Το νέο CUPRA Formentor έρχεται για να συνεχίσει την επιτυχία του προκατόχου του. Το CUPRA Formentor είναι το best seller της εταιρείας και το A-CUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη.   Βρίσκεται στην κορυφή με περισσότερες από

AUTO-MOTO

28.6.20242:31 μμ

  Την Πέμπτη 20 Ιουνίου,  η BMW Βελμάρ σύστησε στο κοινό της Θεσσαλονίκης τη νέα BMW Σειρά 1, σε μία φαντασμαγορική βραδιά γεμάτη μουσική και εκπλήξεις. Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, πελάτες, συνεργάτες, εκπρόσωποι από τα ΜΜΕ και επώνυμοι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία

AUTO-MOTO

28.6.20242:11 μμ

  Τη σημασία της εταιρικής ευθύνης για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών στην Ελλάδα, προωθεί η εταιρεία ελαστικών Continental, μέσω των δράσεων του προγράμματος «Συμβάλλω ασφαλώς». Από το 2012, η Continental στηρίζει αδιάλειπτα «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καλύπτοντας,

AUTO-MOTO

26.6.20244:36 μμ

    Σε μια άκρως καλοκαιρινή εκδήλωση η FIAT παρουσίασε στους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου στη χώρα μας, το νέο της B-SUV που ακούει στο όνομα 600 και οι τιμές απόκτησης του ξεκινούν από €23.990 με στάνταρ υβριδικό σύστημα, αυτόματο

AUTO-MOTO

24.6.20249:30 μμ

  Ο τέσσερις φορές νικητής του Jeopardy Alex Schmidt εξηγεί σε ένα βίντεο που έγινε viral στο Instagram γιατί οι πινακίδες του stop έχουν οκταγωνικό σχήμα.   Όλα ξεκίνησαν το 1915 όταν ο Harry Jackson, ένας αρχιφύλακας από το Ντιτρόιτ

AUTO-MOTO

23.6.202412:00 μμ

    Τώρα, το ολοκαίνουργιο Ford Puma βρίσκεται πλέον στους επίσημους εμπόρους Ford σε όλη την Ελλάδα περιμένοντας τους πελάτες όχι μόνο να το δουν για πρώτη φορά από κοντά αλλά και να το παραγγείλουν έχοντας ενημερωθεί για τα μοναδικά

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή