Αρχική / AUTO-MOTO / Γιατί η πινακίδα του STOP έχει 8 γωνίες (VIDEO)

AUTO-MOTO

24/06/20249:30 μμ

Γιατί η πινακίδα του STOP έχει 8 γωνίες (VIDEO)

Όλα ξεκίνησαν το 1915 από έναν αγανακτισμένο αρχιφύλακα

Γιατί η πινακίδα του STOP έχει 8 γωνίες (VIDEO)

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Ο τέσσερις φορές νικητής του Jeopardy Alex Schmidt εξηγεί σε ένα βίντεο που έγινε viral στο Instagram γιατί οι πινακίδες του stop έχουν οκταγωνικό σχήμα.

 

Όλα ξεκίνησαν το 1915 όταν ο Harry Jackson, ένας αρχιφύλακας από το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ εκτελούσε χρέη τροχονόμου σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της πόλης.

Αγανακτισμένος από τη σχεδόν ανύπαρκτη ορατότητα στις διασταυρώσεις και τη μεγάλη συχνότητα ατυχημάτων, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Πήρε ένα ορθογώνιο κομμάτι κόντρα πλακέ, έκοψε τις γωνίες, δίνοντάς του ευδιάκριτο σχήμα και αφού έγραψε STOP στο κέντρο του, το τοποθέτησε στον δρόμο. Τότε διαπίστωσε ότι η πινακίδα είχε συμβάλει τα μέγιστα στη μείωση των ατυχημάτων.

Σήμερα, στη συντριπτική πλειονότητα των χωρών του κόσμου έχει καθιερωθεί το οκταγωνικό σχήμα των πινακίδων STOP, διότι θα πρέπει να διαφέρουν από όλες τις υπόλοιπες πινακίδες οδικής σήμανσης, μαγνητίζοντας το βλέμμα των οδηγών.

Η πινακίδα STOP επιβάλλει υποχρεωτική διακοπή πορείας του οχήματος στη θέση της πινακίδας και τη μη εκ νέου εκκίνηση, μέχρις ότου βεβαιωθεί ο οδηγός ότι μπορεί να το πράξει δίχως κίνδυνο.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

AUTO-MOTO

23.6.202412:00 μμ

    Τώρα, το ολοκαίνουργιο Ford Puma βρίσκεται πλέον στους επίσημους εμπόρους Ford σε όλη την Ελλάδα περιμένοντας τους πελάτες όχι μόνο να το δουν για πρώτη φορά από κοντά αλλά και να το παραγγείλουν έχοντας ενημερωθεί για τα μοναδικά

AUTO-MOTO

21.6.20242:49 μμ

    Στις 11 π.μ. ξεκινά το χωμάτινο θέαμα των 22 οδηγών που λαμβάνουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar, στην Αργυρούπολη λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς ενώ ειδική σήμανση οδηγεί στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα!      

AUTO-MOTO

21.6.20241:16 μμ

    «Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση γεννιέται όταν αναλογίζεσαι ευγενή έργα» Δημόκριτος, 460-370 π.Χ.   . Οι δύσκολες ώρες, τα συναισθήματα, η σωτήρια εκκένωση στο Γηροκομείο, η διάσωση του αρχείου στο Λύκειο, ο εθελοντισμός των νέων παιδιών, η επόμενη μέρα, η

AUTO-MOTO

19.6.20245:33 μμ

  Είναι έξυπνο, ασφαλές και κυρίως «ανεξάρτητο» Το πρώτο ελληνικό αυτόνομο όχημα κατασκευάστηκε από το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και είναι έτοιμο να κάνει «πρεμιέρα» στα Τρίκαλα τις επόμενες μέρες.   Με 12 αισθητήρες στην οροφή, έναν μπροστά και 23 κεραίες τηλεπικοινωνιών καθώς

AUTO-MOTO

19.6.20241:30 μμ

    Η 92η έκδοση του μνημειώδους αγώνα 24 Hours of Le Mans επηρεάστηκε από σποραδικές αλλά δυνατές βροχές που έπεφταν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, διαμορφώνοντας συνθήκες που οδήγησαν σε έναν αριθμό συμβάντων στην πίστα και σε αρκετές

AUTO-MOTO

19.6.202412:55 μμ

  Στο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί», το οποίο αφορά στην επιδότηση με έως και 22.500 ευρώ για αντικατάσταση παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων με νέα ηλεκτρικά, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, με

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή