Αρχική / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μικροί μπασκετμπολίστες από τη Θεσσαλονίκη στην κορυφή του κόσμου! (VIDEO)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

02/07/20241:43 μμ

Μικροί μπασκετμπολίστες από τη Θεσσαλονίκη στην κορυφή του κόσμου! (VIDEO)

Χρυσό για τους μαθητές από το Ελληνικό Κολλέγιο στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

Μικροί μπασκετμπολίστες από τη Θεσσαλονίκη στην κορυφή του κόσμου! (VIDEO)

Γράφει THESSNEWS-DESK

 

Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος είναι εδώ και λίγες ώρες οι μαθητές από το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, που κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Μακάο της Κίνας, στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης.

 

 

Η σάλα, μετά το τελευταίο καλάθι, «ντύθηκε» στα γαλανόλευκα και οι πανηγυρισμοί ακούστηκαν από άκρη σε άκρη του παρκέ, ενώ τα χαμόγελα των μαθητών και των προπονητών τους περίσσευαν, όταν γράφτηκε το τελικό σκόρ – νίκησαν με 74-63 τη Γαλλία.

«Δεν μπορούμε να περιγράψουμε τα συναισθήματά μας, πόση χαρά και πόση δύναμη μαζί, όλα μοιάζουν μαγικά και σαν όνειρο» λένε οι μαθητές, που ανυπομονούν να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη με τα χρυσά μετάλλια.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διευθύντρια του σχολείου Σταυρούλα-Αιμιλία Φουντά εξέφρασε ικανοποίηση και περηφάνια για τους ταλαντούχους μαθητές, οι οποίοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και προπονήθηκαν εντατικά προκειμένου να κατορθώσουν ν’ ανέβουν στην κορυφή του βάθρου.

«Τα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα στο λύκειο είχαν ήδη ένα βαρύ πρόγραμμα από τα μαθήματα και όμως το πάθος, η αγάπη, η χαρά που τους προσφέρει το άθλημά τους είναι αυτά που τους έδωσαν τα εφόδια από την αρχή και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους»δήλωσε η κ. Φουντά.

Στη διοργάνωση πήραν μέρος 20 χώρες και οι μαθητές από τη Θεσσαλονίκη έβγαλαν εκτός τους αντιπάλους τους, δίνοντας, σήμερα το πρωί, την τελική αναμέτρηση με την Γαλλία, που υπέκυψε στις πάσες και τα σουτ των χρυσών πρωταθλητών. Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης κληρώθηκε να αγωνιστεί στον 2ο όμιλο, με αντίπαλες ομάδες από Κύπρο, Τουρκία, Βουλγαρία και Κίνα.

Εκτός από τον τελικό, που έχει πλέον άρωμα Ελλάδας, στην Κίνα θα διεξαχθούν εργαστήρια που έχουν σχέση με την ασφάλεια των μαθητών σε αθλητικούς χώρους, καθώς επίσης και το αντιντόπινγκ στον αθλητισμό.

 

 

 

Τα συγχαρητήρια του Στέλιου Αγγελούδη:

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

2.7.20248:00 μμ

  Μπορεί επί σειρά ετών να ήταν αντίπαλοι στα ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι, ωστόσο ο Τζον Τέρι υπεραμύνθηκε του Cristiano Ronaldo, κατακρίνοντας το BBC για τoν ειρωνικό υπότιτλο που χρησιμοποίησε μετά το χαμένο πέναλτι του Πορτογάλου άσου στην παράταση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

2.7.20245:45 μμ

  Τα πρώτα δύο φιλικά επί ολλανδικού εδάφους ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης.   Συγκεκριμένα, οι κιτρινόμαυροι θα αντιμετωπίσουν στις 24 Ιουλίου την Άλκμααρ και στις 30 του μήνα την Μπρέντα.   Αναλυτικά η ενημέρωση από την ΠΑΕ: «Οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

2.7.20243:30 μμ

  Με ποινή απαγόρευσης εισόδου σε όλα τα γήπεδα για τρεις μήνες και πρόστιμο 30.000 τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, «για πράξεις και δηλώσεις του οι οποίες συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος».

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

2.7.202411:31 πμ

  Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει «άσφαιρος» μετά τα πρώτα τέσσερα ματς που έχει δώσει η ομάδα του. Χθες απέναντι στη Σλοβενία είχε χρυσή ευκαιρία να το πράξει από την άσπρη βούλα, αλλά ο Όμπλακ με εκπληκτική απόκρουση του το αρνήθηκε.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

2.7.202410:02 πμ

  Τα ματς Ρουμανία – Ολλανδία και Αυστρία – Τουρκία για το Euro 2024 ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.   Επίσης το μενού περιλαμβάνει και την πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι Τάρο Ντάνιελ για το Wimbledon.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

2.7.20249:39 πμ

  Ο σουηδικός κολοσσός στον κλάδο του iGaming, Βetsson, θα συνδεθεί για τα επόμενα 4 χρόνια με την φανέλα της Ίντερ, η οποία θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της δύο αστέρια μετά και την κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος

thess

Επικαιρότητα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

2.7.20247:30 μμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2.7.20244:15 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή